WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

Kwamen we design trappen vroeger vooral in de huizen van de hogere middenstand en de rijken tegen, tegenwoordig hebben ook trappen in kleinere woningen steeds meer esthetische waarde. Inmiddels zijn we ons ervan bewust dat de verbinding met een andere etage niet alleen functioneel is, maar dat dit ook een verrijking voor het interieur mag zijn.

Trap materielen

Een trap kan uit verschillende materialen gebouwd worden. Vroeger werden alle trappen normaal gesproken uit hout gebouwd, maar tegenwoordig zijn nog andere materialen op de markt.

Houten trap

Een houten trap geeft een warme en gezellige uitstraling aan uw woning. Veel gebruikte houtsoorten voor een trap zijn beuk, eik, es, esdoorn, iroko, wengé en koto. Klassieke trappen worden meestal gemaakt uit eik. Een beukentrap heeft als nadeel dat er vlug vlekken op gemaakt worden.

Metalen trap of trap uit inox

Een ander materiaal dat gebruikt wordt voor trappen is metaal of inox. Een metalen trap of een trap uit inox wordt af en toe geplaatst in een moderne woning. Dit zijn trappen die gemakkelijk te installeren zijn. Een nadeel van een trap uit metaal of inox is dat lopen op de trap zeer veel lawaai maakt.

Stalen trap

Tegenwoordig worden zeer veel trappen in staal gemaakt. Dit soort trappen geeft een zeer moderne uitstraling aan uw woning. Vaak worden stalen trappen gecombineerd met glas of bijvoorbeeld houten treden.

Trap uit natuursteen

Een klassetrap is de trap uit natuursteen. Dit soort trap geeft een luxeuze uitstraling aan woning wat natuurlijk samengaat met een hoog prijskaartje. Een trap uit natuursteen is zeer duurzaam en heeft een zeer lange levensduur. Let wel op dat u geen te gladde natuursteen kiest voor uw trap, dit is namelijk gevaarlijk om uit te glijden.

Trap uit granietsteen

Ook een trap uit granietsteen geeft een luxueuze uitstraling aan uw interieur. Dit soort trap is ook goed beschermd tegen krassen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Betonnen trap

Een trap uit beton wordt alsmaar meer geplaatst in moderne woningen. Een betonnen trap geeft een koele indruk aan uw woning. Dit soort trappen zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud.

Trap uit volkunststof

Een trap uit volkunststof is verkrijgbaar in zeer veel verschillende kleuren. Volkunststof is een massief duurzaam materiaal. Een nadeel van dit soort trappen is dat er zeer gemakkelijk krassen worden op gemaakt.

Glazen trap

Een trap uit glas wordt vaak gebruikt in moderne woningen en geeft een bijzondere uitstraling aan het interieur van uw woning. Een trap uit glas kan gecombineerd worden met staal of aluminium. Er zullen niet zo snel krassen gemaakt worden in een glazen trap, maar een glazen trap vergt wel veel onderhoud.

Trap uit laminaat

Laminaat wordt vaak gebruikt om een oude trap te renoveren. Hier is de kostprijs van de trap ook beperkt. Een trap uit laminaat is dus een goedkopere oplossing als u een ‘nieuwe’ trap in uw woning wil.