WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

Door - Tom Cosyns

Tips voor auto-onderhoud om uw auto in goede staat te houden

Tips voor auto-onderhoud . Uw auto goed onderhouden is de sleutel om hem in topconditie te houden. Het kan ook helpen uw veiligheid, die van uw passagiers en die van uw medebestuurders te waarborgen. Hier zijn enkele tips van Auto onderdelen den haag, manieren dus om te helpen uw auto soepel te laten rijden.

DE CHECKLIST VOOR AUTO-ONDERHOUD

Overweeg deze punten toe te voegen aan uw lijst met te doen auto-onderhoud:

BANDEN INSPECTEREN EN ONDERHOUDEN
Als u weet hoe u de bandenspanning van uw auto moet handhaven, helpt u de slijtage van de banden te beperken en zorgt u ervoor dat u een goed brandstofverbruik hebt. Het controleren van uw bandenspanning omvat het opzoeken van de aanbevolen spanning, het controleren van de PSI en het dienovereenkomstig oppompen of leeg laten lopen van uw banden.

Een lekke band is een gevaar dat gevaarlijk kan zijn voor u en uw auto. Er zijn verschillende preventieve stappen die u kunt nemen om een klapband te voorkomen, waaronder het roteren van uw banden om de 5000 tot 3000 kilometer en het letten op terugroepacties voor banden.

DE OLIE VERVERSEN

Het regelmatig controleren en verversen van de olie van uw auto is essentieel om de motor in goede conditie te houden. Controleer uw olie elke maand en ververs hem volgens de instructies in de handleiding van uw auto.

U kunt uw olie zelf verversen of naar een servicecentrum brengen. Als u ervoor kiest om het zelf te doen, leer dan de nodige stappen om de vloeistof af te tappen, het juiste oliepeil in te stellen en de oude olie af te voeren.

Een tip van vangilsautomotive.nl  U moet ook weten welk type motorolie het beste is voor uw auto, ongeacht of u de olie zelf ververst of naar een servicecentrum brengt. Dit betekent over het algemeen dat u drie dingen in overweging moet nemen: de viscositeit van de olie, of u synthetische of niet-synthetische olie moet gebruiken en de kilometerstand van uw auto.

CONTROLEER DE VLOEISTOFFEN

Er zijn verschillende vloeistoffen die op het juiste niveau moeten worden gehouden om uw auto goed te laten rijden. Volgens Popular Mechanics moet u of uw monteur het volgende controleren:

Motorolie
Koelvloeistof
Stuurbekrachtigingsvloeistof
Remvloeistof
Transmissievloeistof

Een lek in een van deze vloeistoffen kan van invloed zijn op de manier waarop uw auto rijdt. Als u een lek ziet, kunt u de vloeistof herkennen aan de kleur. Dit kan u en uw monteur helpen bepalen waar het lek vandaan komt. Het kan ook het reparatieproces versnellen.

TEST DE VERLICHTING

Een kapotte of doorgebrande lamp is een veiligheidsrisico en kan u een bekeuring opleveren. Leer hoe u elk lampje van uw auto grondig kunt inspecteren. Als een lamp uit is, breng uw auto dan naar een expert om te bepalen of het de lamp of de zekering is die moet worden vervangen.

Koplampen zijn belangrijke veiligheidslampen van uw auto. Overweeg een paar extra stappen om ze helder te laten schijnen, zoals het schoonmaken van de lenzen en het vervangen van lampen als ze beginnen te dimmen.

RUITENWISSERS VERVANGEN

Als uw ruitenwissers niet meer werken zoals vroeger, laat het probleem dan niet liggen. Beschadigde of versleten ruitenwisserbladen kunnen het zicht verminderen tijdens een hevige regen- of sneeuwstorm. Als u weet hoe u uw ruitenwisserbladen regelmatig moet inspecteren en ze indien nodig moet vervangen, kunt u uw auto veilig houden.

Een vuil luchtfilter kan vuil en andere deeltjes in de motor van uw auto laten en de efficiëntie ervan verminderen. Inspecteer het luchtfilter van uw auto één keer per jaar en vervang het indien nodig.

REGELMATIGE CONTROLES

Sommige routinematige auto-onderhoudstaken kunnen thuis worden uitgevoerd, maar voor andere zijn getrainde technici nodig. Breng uw auto naar een monteur als het motorcontrolelampje gaat branden. Geschoolde technici kunnen een diagnose stellen via de OBD-II-poort (On-Board Diagnostics) van de auto.

Een gekwalificeerde reparatiewerkplaats kan ook andere kernonderdelen zoals de alternator en de wiellagers inspecteren en vervangen. Regelmatige onderhoudsbeurten helpen ervoor te zorgen dat uw auto ook op andere onderhoudspunten wordt gerepareerd.

De remblokken van uw auto moeten ook regelmatig worden gecontroleerd. Luister tijdens het rijden naar remgeluiden en let op of het rempedaal trilt of schudt. Raadpleeg bij problemen zo snel mogelijk een garage.

UW AUTO WASSEN

Uw auto wordt blootgesteld aan allerlei elementen, van strooizout en smeltend ijs in de winter tot boomsap en vogelpoep in de zomer. Sommige van deze gevaren zijn niet alleen lelijk, maar kunnen ook schade aan de lak en het onderstel veroorzaken, aldus AccuWeather.

Als u uw auto schoon houdt, kunt u schade op lange termijn voorkomen. Zoek de autowasmethode die voor u werkt en was uw auto regelmatig.

CONTROLEER RIEMEN EN SLANGEN

Als u de riemen en slangen van uw auto in goede conditie houdt, blijft uw auto rijden en kunt u pech onderweg voorkomen. Als bijvoorbeeld uw aandrijfriem breekt terwijl u rijdt, kan dit ertoe leiden dat veel systemen van uw auto uitvallen.

Als u uw riemen en slangen bij elke olieverversing laat controleren, weet u zeker dat ze in goede staat zijn en niet vervangen hoeven te worden.

HERZIE UW AUTOVERZEKERING

Net als een regelmatige controle van uw auto, is het een goed idee om uw autoverzekering van tijd tot tijd te herzien. Dit kan helpen ervoor te zorgen uw polis dekkingen, limieten en aftrekposten zijn up-to-date en geschikt voor uw huidige situatie.

Het houden van uw auto in goede staat kan helpen om u en uw passagiers veilig te houden. En vergeet niet, als je ooit onzeker bent over hoe een auto-onderdeel te inspecteren of te vervangen, zorg ervoor dat u contact opnemen met een lokale monteur voor hulp.