etw

WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

By - admin

Valkuilen bij het kopen van een keuken

Er zijn verschillende zaken waar je aan moet denken bij het kopen van een nieuwe keuken. Natuurlijk wil je het liefst een keuken waar je later geen spijt van krijgt. Er zijn valkuilen bij het kopen van een nieuwe keuken, deze zijn als volgt:

1.      De werkruimte

Het is belangrijk om te focussen op de werkruimte die je hebt in een keuken. Je moet    genoeg ruimte hebben om aan de slag te kunnen gaan. De keuken moet een logische indeling hebben en daarbij moet je rekening houden met hoe veel mensen meestal    tegelijkertijd bezig zijn. Je hebt namelijk ruimte nodig om te kunnen koken, als je dit  niet hebt kan dat zorgen voor een beklemmend gevoel. Het is daarbij wel zonde om             ruimte onbenut te laten dus daarom moet je goed kijken naar de indeling. Je moet ook goed nadenken over de werkhoogte, een te laag werkblad is slecht voor je rug.

2.      De verlichting

Een keuken moet goed verlicht zijn! Je moet kunnen zien of je niet in je vingers snijdt    en of het vlees al gaar is. Sfeervol licht is leuk maar niet geschikt voor in de keuken. In de keuken moet je kunnen letten op de details en daar hoort goede verlichting bij.

3.      De kastruime

Er moet in een keuken genoeg opbergruimte zijn voor alle benodigdheden die je  nodig hebt. Deze materialen moeten binnen handbereik zijn en je wil dus hoeven te zoeken tijdens het koken, ze moeten dus op een logische plek liggen. Het is slim om verschillende keukenkasten in je keuken te monteren.

4.      De ventilatie

In een keuken moet de ventilatie goed zijn! Hierbij moet je denken aan een afzuigkap    die ervoor zorgt dat de geur efficiënt en snel wordt afgevoerd en dus niet in je huis blijft hangen. Etensluchten die in je huis blijven hangen zijn namelijk geen pretje.

Keukenpakket

Dit zijn de belangrijkste valkuilen waar je tegenaan kan lopen bij het koken van een keuken. Natuurlijk zijn er altijd nog meer valkuilen waar je tegenaan kan lopen, daarom is het slim om hier samen met een expert naar te kijken. Een voorbeeld van een website waar je bij terecht kan is: Keukenpakket.nl Zij helpen je verder met een keuken en zijn gespecialiseerd in voor gemonteerde keukenkasten die per stuk leverbaar zijn.