WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

Door - Tom Cosyns

LED verlichting in veranda

Uw veranda inrichten met led-verlichting is een geweldige manier om de schoonheid van uw buitenruimte te verbeteren. Het beste deel is dat je niet hoeft te breken de bank om het te doen. Lees verder om te leren hoe u oude lampen opnieuw kunt gebruiken, grotere lampen kunt gebruiken en meer!

Grote lampen

Als u overweegt om uw veranda of terras van nieuwe lampen te voorzien, vraagt u zich misschien af welke lampen het meest geschikt zijn voor buitengebruik. Welke verlichting veranda u moet kiezen, eigenlijk hangt het af van het type armatuur dat u wilt installeren en de weersomstandigheden in uw omgeving. U moet er ook voor zorgen dat u buitenlampen koopt die zijn getest en gecertificeerd voor veilig gebruik buitenshuis.

Het beste type lamp om te kiezen is LED, omdat deze veel langer meegaan en veel minder energie verbruiken. Deze lampen hebben een levensduur tot 50.000 uur, dat is meer dan twee keer de levensduur van de meest gebruikte gloeilampen. Bovendien zijn LED’s verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en vermogens.

Naast de kleur van het licht is ook de helderheid een belangrijke factor om rekening mee te houden. LED-lampen produceren dezelfde hoeveelheid licht als gloeilampen, maar verbruiken aanzienlijk minder energie. Dit betekent dat u ook geld bespaart op uw elektriciteitsrekening.

Zoek bij het kiezen van een LED-lamp naar een lamp die 800 lumen licht produceert. Dit is genoeg voor voldoende zichtbaarheid zonder te fel te zijn. Het is ook beter om met een daglichtkleurige lamp te gaan, in plaats van een kunstmatig wit licht, omdat die aantrekkelijker zijn.

Voor een meer helder licht, ga met een halogeenlamp. Halogeenlampen zijn ideaal voor veiligheidsverlichting, omdat ze langer meegaan dan LED-lampen en een helderder licht geven. Ze branden ook bij een hogere temperatuur. In tegenstelling tot LED’s zijn halogeenlampen echter niet zo energiezuinig.

LED-lampen zijn duurder, maar ook efficiënter.

De meeste lampen die tegenwoordig op de markt worden verkocht zijn LED’s, dus het is meestal een goed idee om met hen in zee te gaan. Ze zijn ook veel duurzamer dan gloeilampen, die na een paar jaar al moeilijk te vervangen zijn.

Als u uw lampen binnenshuis gaat gebruiken, moet u kiezen voor een GE CYNC-lamp, die slimme functies biedt en werkt met Amazon Alexa en Google Assistant. Ook heeft dit model een ingebouwde fotocelsensor, die beweging detecteert en het licht uitschakelt.

Als u echter van plan bent om de lamp buiten te gebruiken, moet u er een vinden die is beoordeeld op natte locaties. Een lamp met een classificatie voor natte locaties is waterdicht, dus hij zal niet snel roesten of breken, vooral als hij in een zwembad of andere natte ruimte wordt geplaatst.

Een andere geweldige optie is een Geeni slimme lamp. Het wordt geleverd met een ingebouwde app waarmee u de helderheid, temperatuur en andere instellingen kunt regelen. Zolang u een draadloze verbinding hebt, kunt u de Geeni-app ook gebruiken om verlichtingsschema’s te maken en de verlichting vanaf uw smartphone te bedienen. Ook is deze lamp compatibel met Microsoft’s Cortana en modulaire smart-home diensten, zodat u ook van deze functies kunt profiteren.

Gelaagde verlichting

Als het gaat om het plaatsen van veranda verlichting, zijn er een aantal manieren om het aan te pakken. Het doel is om uw huis er uitnodigend uit te laten zien en waarde toe te voegen. Het kiezen van een lamp is echter pas de eerste stap. Zorg ervoor dat de armaturen die u kiest praktisch zijn en lang meegaan. LED-lampen zijn bijvoorbeeld duurzamer, zodat u langer van uw veranda kunt genieten.

Decoratieve kandelaars en lantaarns kunnen uw veranda een warme gloed geven zonder dat er bedrading nodig is. Met lantaarns kunt u ook de architectonische kenmerken van uw veranda benadrukken. U kunt ook kiezen voor lantaarns met vlamloze LED-kaarsen voor een authentiek rustiek gevoel.

Om uw veranda echt tot zijn recht te laten komen, kunt u misschien een grote hanglamp installeren. Dit type licht kan worden gebruikt om uw favoriete bomen en planten te benadrukken, en is een uitstekende keuze voor taakverlichting. Met behulp van een dimmer kunt u de helderheid van het licht regelen. Het is ook een handige voorziening voor als u buiten een feestje organiseert.

Andere ideeën voor portiekverlichting zijn onder meer snoer- en bolverlichting, landschapsverlichting, lantaarns en downlights. In combinatie met buitenmuurverlichting kunnen deze lampen zorgen voor de perfecte verlichting van elke veranda.

Een ander idee is het gebruik van bewegingssensorlampen. Deze kunnen worden geïnstalleerd langs de paden of in de struiken, het toevoegen van een leuke en functionele touch aan uw tuin. Een bewegingssensor kan een geweldige manier zijn om het pad naar de voordeur te verlichten en extra veiligheid te bieden.

Een lantaarnpaal kan ook een goede aanvulling zijn op uw veranda. Dit type licht kan worden gecombineerd met een bijpassende schuurlamp voor een interessante en praktische combinatie. U kunt ook kiezen voor een eenvoudige, onopvallende lamp als aanvulling op de rest van uw buitenverlichting.

Als u niet zeker weet wat voor soort verlichting geschikt is voor u, kunt u misschien samenwerken met een professionele verlichtingsontwerper. Zij kunnen u helpen de meest functionele en effectieve oplossingen voor uw veranda te vinden. Zij kunnen u ook helpen een oplossing te vinden die bij uw budget en stijl past. Met een beetje creativiteit kunt u uw veranda omtoveren tot een schitterende hangplek.

De juiste combinatie van decoratieve en praktische verlichtingsarmaturen kan een gastvrije en stijlvolle buitenruimte creëren. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door ze in lagen aan te brengen. Het combineren van verschillende stijlen is een geweldige manier om uw uitstraling te verbeteren, en kan op lange termijn efficiëntie opleveren.

De beste manier om een verlichtingsplan voor uw veranda te kiezen is rekening te houden met uw toegang, de grootte van uw veranda en de kenmerken die u wilt benadrukken. Denk aan uw trappen, schommels en andere gebieden die extra verlichting nodig hebben. De verlichting van uw veranda functioneel en aantrekkelijk houden kan een uitdaging zijn, maar met een beetje creatief denken en plannen kunt u uw veranda veranderen in een leuke en functionele ruimte.

Oude lampen hergebruiken

Oude lampen hergebruiken voor verandaverlichting is niet de enige reden om gebruik te maken van uw oude armaturen. Er is ook een overvloed aan non-profitorganisaties die uw afgedankte lamp of twee voor een prijsje aannemen. U kunt ook het geluk hebben een bedrijf te vinden dat uw oude armaturen gratis opknapt. Het mooiste is dat u een goede daad verricht en tegelijkertijd een deuk in uw ecologische voetafdruk slaat.

De beste manier om dit te doen is om uw lokale Goodwill te bezoeken, waar ze graag uw lampen accepteren voor een nominale vergoeding. U kunt uw lampen ook afgeven bij een plaatselijke schroothandel als u geen tijd of zin hebt om ze helemaal naar huis te slepen. Hoewel dit niet de enige opties in uw omgeving zijn, hebben de meeste gemeenten een permanente faciliteit waar u uw vakantieverlichtingsschat goed kunt gebruiken.

Als de gedachte aan het doorspitten van het afval om je lampen weg te gooien je interesse wekt, kun je overwegen om een reis door de gangpaden van de bouwmarkt te maken. Gelukkig hebben de meeste bouwmarkten afleverlocaties waar u uit kunt kiezen. Dit geldt vooral voor lichtvoetige huiseigenaren die niet kunnen worden gehinderd door het gedoe van het laden van hun voertuigen. Evenzo hebben de meeste gemeenschappen een overvloed aan recyclingcentra waar u zich kunt ontdoen van uw ongebruikte elektronica.