WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

Door - Tom Cosyns

Waarmee houdt een opslagspecialist zich bezig?

purple shutter doors

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je je inboedel of een deel van je inboedel tijdelijk wil opslaan, bijvoorbeeld een aanstaande verhuizing, een verbouwing, tijdelijk logés en ga zo maar door. In dat geval zoek je natuurlijk een goede opslagspecialist: een bedrijf dat zich alleen maar bezig houdt met het zo netjes en veilig mogelijk opslaan van jouw spullen. In jouw regio kies je dan een ervaren bedrijf voor opslag Utrecht of omgeving. In dit artikel ook opslagruimte tips voor Nieuwegein.

Je opslagspecialist komt een grote box brengen en je kunt zelf je spullen inruimen in de box. Je hebt twee uur de tijd om de box te vullen en dan wordt hij weer opgehaald. Je spullen worden vervolgens opgeslagen voor zolang als jij dat wilt. Het “box-to-go” principe werkt erg gemakkelijk. Je hoeft over heel veel zaken niet meer na te denken zoals het huren van een aanhanger, of de spullen wel goed verzekerd zijn of waar je kan  parkeren met de aanhanger. Het wordt allemaal voor je geregeld. Je hoeft alleen maar aan te geven waar en wanneer de box moet worden neergezet en opgehaald. Je box wordt daarna naar een beveiligde en warme loods gebracht tot je ze weer nodig hebt. We staan zeven dagen per week voor je klaar en je krijgt gratis verhuisdekens geleverd waarmee je je spullen goed kunt inpakken, zodat ze niet beschadigd raken.

Wat kost opslagruimte bij de opslagspecialist?

De kosten van opslagruimte hangen vooral af van de grootte van de opslagbox die je wilt gebruiken. Het varieert van ruim 80 euro voor 9 vierkante meter tot de grootste box die bijna 140 euro voor 15 vierkante meter per vier weken kost. Hoeveel ruimte je nodig hebt kun je zelf uitrekenen met de handige ruimtecalculator op de website. Er is ook een verschil tussen opslag voor korte tijd en voor langere tijd. Vooral voor zakelijke gebruikers is een wat langere gebruikstijd handig wanneer je seizoensproducten hebt die je het volgend jaar weer in de verkoop wilt doen bijvoorbeeld. Of wanneer je als particulier tijdelijk naar het buitenland gaat en je spullen wilt opslaan omdat je je huis verhuurt. Bij een go-to-box zijn je spullen zijn goed beveiligd met camerabewaking én een alarm. Je kunt zelf je box afsluiten met een eigen hangslot waarvan jij alleen de sleutel hebt.

Mogelijkheid voor self-storage

Een mogelijkheid voor opslag die wat meer zelfwerkzaamheid vraagt is de mogelijkheid voor self-storage. Je haalt en brengt je spullen zelf. Wel kun je gratis een aanhanger lenen. Je krijgt een eigen sleutel met een persoonlijke toegangscode en hebt zeven dagen in de week toegang tot je spullen. Ook deze boxen zijn droog, warm en worden goed bewaakt. De boxen variëren in grootte van 1 tot 80 vierkante meter, keuze genoeg. Dus of je nu een voorraad producten wilt opslaan, je meubels tijdelijk kwijt moet of een veilige en droge plek voor je bedrijfsarchief zoekt, denk dan aan je spullen opslaan.