etw

WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

By - admin

Zoek je naar inspiratie voor je woning? Denk aan een lichtstraat

Je huis verbeteren is altijd leuk om te doen maar waarom zou je nu voor een lichtstaat kunnen kiezen? Een lichtstraat is een dakconstructie die je op een plat dak of op een uitbouw kan plaatsen om meer licht in de ruimte eronder te laten komen. Denk hierbij aan een lange donkere gang of aan je woonkamer waar je wat meer licht in wil laten vallen. Je ziet steeds meer lichtstraten in de interieurs van tegenwoordig, en het is een heel slimme oplossing om je huis minder donker te laten zijn. Een lichtstraat is waarde verhogend voor jouw huis, of het nu een modern of een ouder pand betreft.

Daglicht is belangrijk

We weten allemaal dat daglicht belangrijk is in een ruimte. In een te donker huis ga je je op den duur niet fijn voelen. Daglicht zorgt ervoor dat het een positief effect heeft op de gezondheid van jou en je huisgenoten. Hoe meer licht er in een huis valt hoe beter het ritme van dag en nacht zal zijn in het brein.

Ook doet licht natuurlijk heel veel met de sfeer van je woning. Het geeft je interieur direct een heel ander uiterlijk. Het blijft langer licht in je huis en je hoeft op die manier minder snel kunstlicht te gebruiken. Het hebben van een lichtstraat is een goede toevoeging aan jouw huis. Het past ook in iedere stijl. Wil je de lichtstraat in je interieur op laten gaan dan kan je de kleur van de kozijnen aanpassen aan die van de rest van je kamer.

Ook hebben lichtstraten een goed effect op het klimaat in je huis. Als je kiest voor een hoog rendement ramen dan is het ook mogelijk om kantelramen te plaatsen zodat je ook een heerlijk fris windje door de kamer heen kan laten gaan. Ben je op zoek naar een lichtstraat voor elke afmeting zadeldak? Dat kan zeker! Ook voor een vlakke lichtkoepel kan je bij deze firma goed slagen.

Waarde verhogend

Het is ook zo dat een lichtstraat de waarde van jouw huis doet stijgen. Een bijzonder detail in een kamer doet het altijd goed en mensen zijn dol op het effect van meer licht in de woning. Als je ervoor kiest om een lichtstraat te installeren in jouw dak dan zal je er lang plezier van hebben. Er is heel veel mogelijk dus heb je inspiratie laat dit dan aan de verkoper weten zodat hij met jou mee kan denken en jullie samen een goede oplossing vinden voor de lichtstraat die prachtig zal staan bij jouw huis. Natuurlijk moet een lichtstraat goed worden geïnstalleerd. Kan je dit zelf niet dan kan je het beter door iemand laten doen die er verstand van heeft. Een lichtstraat moet vakkundig geïnstalleerd worden. Een goed geplaatste lichtstraat kan op die manier jaren mee en je zal er echt veel plezier van hebben.