WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

By - admin

Boerderij deur, geschikt als binnen of buitendeur?

Ken jij die boerderijdeuren ook wel? De boerderijdeuren of staldeuren worden steeds populairder in huizen en kantoren. Veel mensen willen het graag hebben in hun huis, vanwege de antieke uitstraling die het geeft. Boerderijdeuren zijn handig als je ruimte wilt besparen in je woning. Deze deuren kunnen de indeling van een gebouw zodanig wijzigen dat de efficiƫntie, doorstroming en opslagruimte worden verbeterd. Je kan het plaatsen als schuifdeur tussen scheidingen in jouw huis voor privacy. Maar kan je ze overal van het huis gebruiken en ook als buitendeur? Volg het advies van de slotenmaker.

Ze zijn goed als je ruimte wil besparen binnen

Boerderijdeuren besparen ruimte wanneer er weinig ruimte is voor een scharnierende of klapdeur, en geven het huis binnen een nieuwe uitstraling. Het brengt je terug naar een vervlogen tijdperk waarin schuren en staldeuren beroemd waren en in elke woning te vinden was. Ze worden opgehangen aan een rail die aan de muur is bevestigd boven een deuropening. Ze zijn gemakkelijk te verschuiven omdat er geen spoor aan de onderkant zit. Als je een gebied hebt dat visuele scheiding vereist van een andere ruimte, en je hoeft geen geluid af te sluiten, dan zijn boerederijdeuren een goede optie. Het is echt goed voor een publieke ruimte in jouw huis, als de scheiding tussen de woonkamer en de keuken.

Boerderijdeuren zijn niet geschikt voor badkamers en slaapkamers

Boerderijdeuren zijn geen goede oplossing als je het wilt plaatsen voor je badkamers en slaapkamers. Deze deuren kunnen niet worden vergrendeld, tenzij je iets installeert dat aan de zijkanten kan worden vergrendeld. Ze bieden ook geen volledige visuele privacy en blokkeren geen geluid en geuren. Ze gaan ook niet rustig open en dicht omdat de deuren aan de bovenkant zijn bevestigd aan een rail. Het installeren van staldeuren vereist ook muurruimte aan weerszijden van de opening om vrij te zijn van obstakels; je hebt dus dubbel muurlengte nodig. Je kan geen afbeeldingen ophangen of lichtschakelaars aan die muren hebben.

Klassieke boerderij deuren kan je niet voor buiten gebruiken

De standaard klassieke boerderijdeur is niet geschikt als buitendeur. Je kan wel een buitendeur laten maken die netzo lijkt op de klassieke boerderijdeur, maar precies hetzelfde oude systeem aan rail ophangen en denken dat je veilig bent gaat niet lukken. De klassieke boerderijdeur biedt niet voldoende privacy, het kan niet op slot en het laat geluid toe. Dat is niet handig. Voor een buitendeur heb je een massieve deur nodig met een handgreep die goed op slot kan en voldoende beveiliging kan bieden, als wat de beste slotenmaker uit Amsterdam aangeeft. Een boerderijdeur ga je niet kunnen plaatsen als buitendeur. Je kan slecht de vorm en het model laten namaken op een massieve houtsoort en je moet de slotenmaker vragen om de nodige aanpassingen te brengen, zodat je je veilig voelt en jouw bezittingen en jouw gezin veilig zijn.