WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

By - admin

Advies om glans in uw marmer terug te krijgen

Een marmeren tafel gaat vaak jarenlang mee. Ondanks dat er een lange levensduur gegarandeerd is, is het ook een materiaal waar op den duur de glans weg kan gaan. Zelfs met het juiste onderhoud is dit niet te voorkomen. De glans is echter wel terug te krijgen met de juiste middelen. Wanneer je dit uitvoert, kun je ervoor zorgen dat je weer jarenlang plezier gaat hebben van de tafel. Maar op welke manier doe je dit en welke materialen heb je ervoor nodig? Onderstaande informatie helpt jou om aan de slag te kunnen.

Aantasting van vuil en zuur

Marmeren tafels staan bekend om het weinige onderhoud dat eraan gepleegd moet worden. Het natuursteen raakt echter bij veelvuldig gebruik de glans kwijt. Dit komt door vuil en zuur. Voornamelijk stof en zand dat mee naar binnen genomen kan worden, geeft dit resultaat. Je moet daarom regelmatig poetsen en het is aan te raden om jouw schoenen uit te doen om zand buitenshuis te houden. Bij zuren gaat het voornamelijk om de schoonmaakmiddelen die gebruikt worden. Dit moet daarom te allen tijde vermeden worden. Zo ook frisdrank dat op de tafel terecht komt.

Met speciaal schoonmaakmiddel afdoen

Marmeren eettafels moeten daarom ook regelmatig onderhouden worden om te voorkomen dat voedingswaren schade aanbrengen aan het marmer. Hiervoor worden altijd natuurlijke schoonmaakmiddelen aangeraden. Er zijn speciale reinigers te vinden voor natuursteen, waarmee de eerste slijtage kan worden voorkomen. Een marmeren eettafel moet je dus nooit te agressief poetsen, zodat erger kan worden voorkomen. Indien er iets op de tafel gemorst is, is het goed om dit direct af te halen met de reiniger. Hiermee zorg je ervoor dat het zuur niet in het blad gaat trekken en je weer het normale onderhoud uit kunt voeren.

Een professional inschakelen om glans terug te krijgen

Indien de marmeren tafels toch hun glans hebben verloren moet het gepolijst worden. Dit is voornamelijk wanneer de doffe vlekken al heel hard ingewerkt zijn. Deze zijn met een poetsbeurt niet meer te verwijderen. Oppervlakkige beschadigingen kunnen met polijsten weggehaald worden, waardoor de glans weer naar voren komt. Dit kun je het beste uit laten voeren door een professional. Je betaalt hier wel wat meer voor, maar je bent ook verzekerd van een goed eindresultaat. Deze hebben namelijk speciaal apparatuur in handen dat ervoor kan zorgen dat jouw tafel weer gaat glimmen.

Zelf de tafel gaan polijsten

Wil je toch zelf de glans terugbrengen bij jouw marmeren eettafels? Dan moet je een boenmachine huren of aanschaffen. Ook hiervoor ben je weer extra geld kwijt. Het polijsten is echter niet altijd eenvoudig. Het behoeft enige kennis van zaken. Dankzij de boenmachine heb je wel voldoende kracht om de werkzaamheden uit te voeren. Voordat je het weet heb jij de glans op jouw tafel weer terug. Daarna is het alleen een kwestie van de juiste schoonmaakmiddelen gebruiken, zodat het onderhoud uitgevoerd wordt. Schaf daarom ook altijd de juiste middelen aan, zodat dofheid wordt voorkomen.