WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

By - admin

Gevelbekledingen

De bekledingsindustrie heeft de afgelopen jaren gedoemd en biedt een breed scala aan verschillende bekledingskeuzes om aan de behoeften van de klant te voldoen. Bekleding, die ook vaak wordt aangeduid als vensterbekleding, is de toepassing van een isolerend materiaal boven een ander materiaal om een barrière of beschermende laag te geven. In de bouw wordt bekleding vaak gebruikt om een niveau van isolatie en / of thermische bescherming toe te voegen, het ontwerp van gebouwen te verbeteren en een esthetisch uiterlijk te geven. Het kan ook worden gebruikt voor muren, plafonds, dakramen, ventilatieopeningen en andere openingen.

Gevelbekledingen

Er zijn veel verschillende soorten bekleding die momenteel op de markt is en klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan keuzes bij het bepalen van welk type bekleding te installeren voor hun gebouw. Een van de meest populaire materialen die worden gebruikt om de beschermende afdekking te maken, is aluminium of vinyl. Beide materialen zijn zeer effectief bij het leveren van hoge niveaus van isolatie omdat ze extreem dicht zijn en voor de elementen moeilijk kunnen zijn om door te dringen. Helaas bieden ze echter geen visuele impact van traditionele materialen zoals baksteen, steen en hout en dit is waar sommige bedrijven in staat zijn om in te stappen en een optie te bieden die er goed uitziet en uitzonderlijk goed presteert.

Aluminium bekleding en vinylbekleding bieden beide uitstekende weerstand tegen vocht, maar ze hebben een belangrijk nadeel – esthetiek. Aluminium bekleding komt in een verscheidenheid aan verschillende kleuren, maar omdat het zo helder is, kan het soms afleiden van de structurele integriteit van een gebouw. Vinylbekleding, aan de andere kant, is veel meer duidelijk in zijn uiterlijk en voegt niet veel kleur toe aan de externe omgeving. Dit betekent dat het een zeer hoge weerstand tegen vocht heeft, maar het kan ook minder esthetisch aantrekkelijk zijn.

Dé specialist in gevelrenovatie

Spuitkurk als gevelbekleding is een van de meest populaire opties. Beide soorten bekleding zijn met name geschikt voor koudere klimaten waar bescherming tegen de ongunstige weersomstandigheden erg belangrijk is, maar het is de aluminium bekleding die in dit opzicht de beste oplossing biedt. Aluminium biedt de beste combinatie van esthetische aantrekkingskracht, structurele betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het is ook erg sterk, wat betekent dat gebouwen die zijn bekleed, veel minder kans hebben om schade te lijden tegen brandflitsen en extreme weersomstandigheden zoals sterke wind en regen.

Als u zich zorgen maakt over de sterkte van uw bekleding, moet u ervoor zorgen dat deze wordt geïnstalleerd door een professional die volledig is gekwalificeerd om het werk te doen. Mogelijk wilt u overwegen om contact op te nemen met een ervaren bouwbedrijf om uw volledige buitenwand te bedekken, maar zelfs dan moet u voldoende tijd toestaan om ervoor te zorgen dat de cladding-installatie correct is. Alleen een getrainde professional zal in staat zijn om de verschillende zwakke gebieden te identificeren en deze gebieden te versterken met extra beton en rebar voordat de bekleding is ingeschakeld. Het is belangrijk om te onthouden dat de bekleding effectief uw structureel staal uit de elementen zal beschermen, dus het is cruciaal dat deze stalen frames ook worden beschermd tijdens het installatieproces.

Zoals we hebben gezien, kan de bekleding worden toegevoegd aan zowat een bestaand gebouw en het kan zelfs achteraf zijn naar volledig nieuwe gebouwen als deze zijn goedgekeurd om dit te doen. Er zijn talloze soorten bekledingssystemen beschikbaar en het is belangrijk om deze te begrijpen om de juiste oplossing voor uw behoeften te selecteren. Mogelijk wilt u een lage onderhoudsbekleding kiezen als u met name bent over het laag houden van kosten en een lage onderhoudsimpact op het interieur van uw gebouw. U kunt ook een hoog onderhoudsbekledingssysteem vereisen om uw structuurstaal te beschermen tegen roest en corrosie