WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

By - admin

Tips om binnendringen van een inbreker lastiger te maken

Inbrekers zijn absoluut geen gasten die je rondom jouw huis wilt en helemaal niet in jouw huis. Het is daarom belangrijk om jouw huis en erf goed te beveiligen. Een goede huisbeveiliging is een van de beste manieren om te voorkomen dat ongewenste gasten jouw huis binnenkomen en jouw waardevolle en dure bezittingen meenemen. Bekijk deze tips om binnendringen van een inbreker lastiger te maken.

  1. Verstevig de deuren

Laat het niet toe dat inbrekers vanuit jouw deuren naar binnen komen. Vervang sloten waar nodig en laat het frame van de deur controleren naar stevigheid. Je kan de sloten ook laten upgraden naar slimme sloten die je vanuit een afstand kunt bedienen. Zo verlies je nooit meer je sleutel. Vraag de beschikbare slotenmakersbedrijf in Rotterdam voor meer informatie over inbrekers en hoe je je jouw deuren en ramen kunt verstevigen.

  1. Houd jouw erf schoon

Het is belangrijk dat je jouw struiken tijdig snoeit en nooit zo groot laat worden zodat inbrekers het kunnen gebruiken als een schuilplaats. Inbrekers willen onopgemerkt hun werk doen en jouw bereiken. Als je jouw erf netjes houdt bied je weinig schuilplek en de kans is groot dat ze door jou of andere buren gemerkt zullen worden.

  1. Plaats voldoende verlichting

Het is belangrijk dat je zowel binnen als buiten voldoende verlichting plaats. Als je niet thuis bent is het goed om een lampje in de woonkamer aan te laten of de televisie. Wanneer inbrekers bezig zijn met hun observatie zullen ze denken dat er iemand thuis is. Voor buiten kan je ook ervoor kiezen om sensor licht te plaatsen. Het moment dat er iemand langs gaat zal het ligt meteen branden. Dit is heel handig in de hoeken van je huis en andere ingangspunten.

  1. Plaats een huisbeveiligingssyteem

Als je naar een nieuw huis verhuist, moet je een vorm van beveiligingssysteem overwegen. Het maakt niet uit wat voor type systeem je gaat installeren. Het kan een monitoringsysteem zijn of een soort standaard alarmsysteem die jezelf kan plaatsen. Het is de 21e eeuw en er zijn veel opties voor huisbeveiliging voor elk budget. Het is dus aan jou welk type systeem bij jouw behoeften en budget past. Bovendien kan je de politie of de slotenmaker vragen om de veiligheid van jouw huis te evalueren.

  1. Sluit jouw garage en tuin af

Garages en achtertuinen bevatten meestal apparatuur die een inbreker kan gebruiken om toegang te krijgen tot jouw huis. Ladders, elektrisch gereedschap kunnen allemaal worden gebruikt om in te breken in jouw huis. Ladders kunnen worden gebruikt om platte daken en ramen te bereiken en geven inbrekers vaak de mogelijkheid om uit het zicht te blijven. Kraaibalken kunnen worden gebruikt om deuren en ramen open te duwen, vooral als ze ‘aan de grendel’ zijn gelaten. Houd de garage en de tuin op slot en ander spullen die een hulpmiddel kunnen zijn voor de inbrekers uit het zicht om inbraak moeilijker te maken voor ze. Maak het hen niet gemakkelijk.