etw

WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

By - admin

Verschillende soorten waterpompen

Aangezien er bijzonder veel verschillende soorten waterpompen zijn, die niet allemaal gebruikt kunnen worden voor elk doeleinde en omdat vrij weinig mensen heel veel afweten van waterpompen, is hier een lijstje samengesteld van enkele soorten waterpompen, zodat jij geen fouten hoeft te begaan bij het uitzoeken van een passende waterpomp.

Gezien het veel regent in Nederland, is het een goed plan om dit water te gebruiken in plaats van het allemaal de goot in laten stromen. Om dit beschikbare water te gebruiken, bijvoorbeeld voor het doorspoelen van het toilet, is het nodig om een regenwaterpomp in put aan te schaffen.

Voor het beregenen van grond, het water spuitenĀ  in een een vijver of een zwembad of het overbrengen van water wordt een beregeningspomp gebruikt. Ondanks dat al deze taken uitgevoerd kunnen worden door dezelfde soort pomp, is het misschien wel te zien dat deze taken net andere specificaties vereisen. Daarom is het ook niet vreemd dat er verschillende soorten beregeningspompen verkrijgbaar zijn. Er zijn onder andere verschillen tussen aanzuigdiepte en pompcapaciteit. Omdat er dus nog onderlinge verschillen zijn tussen beregeningspompen, is het aan te raden om nog even de specificaties goed na te gaan of een expert te raadplegen. Zo kan je voorkomen dat je toch net de verkeerde beregeningspomp gebruikt.

Een van de minder gebruikte waterpompen is de pompput. Met een pompput kan je vuilwater verwerken. Deze pomp wordt alleen gebruikt om water te pompen dat onder het niveau van het riool ligt.

Vooral mensen die een zwembad of een siervijver hebben zullen het wel weten, maar stilstaand water is iets dat je altijd wilt voorkomen. Stromend water voorkomt dat er algen gaan groeien, het water troebel wordt en dat er muggen worden aangetrokken. Om dit alles te voorkomen, gebruik je een vijverpomp. Omdat een vijverpomp ook wel gebruikt kan worden om een fontein te maken, wordt een vijverpomp ook wel een fonteinpomp genoemd.

Geef een antwoord