etw

WONEN EN INTERIEUR

TOTAALINRICHTING

By - admin

Waarom een gietvloer thuis past in ieder interieur

Gietvloeren zijn steeds meer in opkomst. Waar ze vroeger vooral gebruikt werden in industriële ruimten als fabrieken, loodsen, magazijnen en sportzalen, zien we ze tegenwoordig ook veel in woningen. Voor veel huishoudens is deze “luxe vloer” een brug te ver. Toch willen we je graag informeren over de voordelen van deze vloer en vooral waarom de vloer in ieder interieur thuis past.

Een industriële vloer

Een gietvloer wordt veelal gezien als een industriële vloer. Dat is ook niet gek met de herkomst uit industriële panden en gebouwen. Toch zul je zien dat de vloer ook in andere interieur- en woonstijlen thuis past.

De eigenheid van de gietvloer

De gietvloer heeft een heel eigen karakter. Zo is de vloer naadloos, wat je bij andere vloeren niet gauw ziet. Natuurlijk kun je gebruikmaken van vinyl, maar omdat dit vaak een laminaat-patroon heeft, zijn er alsnog naden nagemaakt. Hierdoor heeft de gietvloer al een hele andere uitstraling dan de meeste andere vloeren.

Kameleon

Je kunt de gietvloer als het ware zien als een soort kameleon. Dat betekent niet dat hij zich vanzelf aanpast aan jouw interieur. Helaas! We bedoelen daarmee dat je zelf kunt kiezen welke kleur en uitstraling jouw gietvloer krijgt, waardoor hij naadloos aansluit op jouw woonstijl.

Landelijk

Wanneer je bijvoorbeeld een landelijke woonstijl hebt, kun je kiezen voor een wat donkerdere en warmere tint en een wat mattere afwerking. Een gietvloer hoeft echt niet hoogglans wit of lichtgrijs te zijn.

Je kunt je vloer dan leuk aftoppen met mooie kleden. Omdat de vloer onder je vloerkleden dan erg rustig en strak is, komen je warme kleden juist mooi tot zijn recht.

Scandinavisch

De gietvloer gaat ook perfect samen met een Scandinavisch interieur, wat veelal minimalistisch is. Hier kun je dan juist wel weer goed kiezen voor lichte kleuren als wit of lichtgrijs.

De keuze voor een gietvloer

De keuze voor een gietvloer van Van Hollandse Bodem bijvoorbeeld kun je dus met iedere woonstijl maken. Daarnaast is het zo dat de gietvloer ook perfect is voor de keuken, slaapkamers en zelfs badkamer! Dan kan het juist voordelig zijn om voor deze vloer te kiezen, als je hem toch direct door je hele woning wil.

En PS. De vloer is echt ontzettend duurzaam. Weinig onderhoud nodig en gaat levensjaren lang mee. Dat kan je van de meeste hout- of laminaatvloeren niet zeggen.

Op deze manier zorgt een gietvloer dus in ieder interieur voor meer sfeer en comfort. Veel succes met het uitzoeken van jouw nieuwe vloer!

Geef een antwoord